Tarvitseeko pianosi kuljetusta? Siirrettäessä pianoa paikasta toiseen, suosittelen aina käyttämään ammattilaista. Piano on painava ja sen siirtäminen on tekniikkalaji. Vaikka voimaa olisi käytössä riittävästi, voi pienilläkin virheliikkeillä saada aikaiseksi hankalasti korjattavia vahinkoja.

Pianon, flyyelin tai muiden raskaiden esineiden kuljetukseen voin suositella Pianonkuljetus A-J Salminen Oy:n palveluita www.pianonkuljetusta.fi

Pianon ja flyygelin pinta on uudemmissa pianoissa usein polyesteriä, vanhemmat pianot ovat usein lakkapintaisia. Sekä polyesterin, että lakkapinnan korjaaminen entiselleen on hankalaa ja vaurioituneen kohdan korjaus jää usein silti näkyviin.

Polyesterkorjauksessa paikka-aineessa voi esiintyä sävyero tai paikan reunaviivat voivat jäädä näkyviin. Alkuperäinen pinta ja polyester paikka voi kovuudeltaa olla erilainen, joka aiheuttaa hankaluuksia paikan hiomisessa ja killottamisessa.

Lakkapintaisten pianojen korjaamisessa on vaikea selvittää, minkälaista lakkaa alunperin on käytetty ja voiko uutta lakkaa käyttää yhdessä vanhan kanssa. Lakkapinnan korjauksessa tulisikin poistaa lakka kokonaisuudessaan vaurioituneelta pinnalta ja lakata sitten uudelleen. Käsittelyn haasteena on myös saada puupinnan väri säilymään samanlaisena, kun vanha lakka poistetaan.

Noin viidentoista toimintavuoteni aikana, ei tietooni ole tullut juuri ketään, joka olisi innostunut ottamaan pianon pinnankorjaustöitä tehdäkseen. On siis parempi pitää pinnat kunnossa – ja käyttää pianonkuljetuksessa ammattilaista.

Pianonkuljetus A-J Salmisen nettisivun kuvakaappaus