Pianoa ostettaessa saatavilla on lähes minkälaisia pianoja tahansa – lähes mihin hintaan vaan. Netin myyntipalstoilla hinta saattaa vaihdella paljonkin, vaikka myytävät pianot näyttäisivät täysin samanlaisilta. Hyvänkin pianon voi saada edullisesti, jos myyjällä on kiire päästä siitä eroon, huonostakin pianosta saatetaan joskus pyytää tuhansia euroja.

Yksi hyvä vaihtoehto on ostaa piano pianokaupasta. Yritystä sitoo kuluttajansuojalaki. Pianon tulee oikeasti olla sen kuntoinen, mitä pianosta on kerrottu ja tarvittaessa kauppa on mahdollista purkaa. Yleensä pianokauppa myöntää myös takuun, hoitaa kuljetuksen, mahdollisesti myös virityksen, jolloin kaupanteko on ostajan kannalta vaivatonta ja riskitöntä.

Pianokaupoista suosittelen Pianokeskusta (Töölön Pianokeskus Oy) Helsingin Lauttasaaressa. Pianokeskuksessa on laaja valikoima erilaisia pianoja ja pianojen hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Pianojen laatu ja kunto vaihtelevat paljonkin. Toiset pianot ovat jo uutena merkittävästi parempia ja laadukkaampia kuin toiset. Käytettyjen pianojen kohdalla kuntoon vaikuttaa pianon ikä, kuinka paljon pianolla on soitettu ja onko pianoa huollettu ja viritetty.

Yksityisten ihmisten välistä kauppaa hankaloittaa usein epätietoisuus pianon todellisesta kunnosta. Hyväksi avuksi tähän on pianonvirittäjän tekemä kuntoarvio. Tällöin myyjä tietää mitä on myymässä ja ostaja mitä on ostamassa.

Pianokeskus Oy nettisivun kuvakaappaus