Jotta voisit selvittää pianosi valmistusvuoden, tarvitset tietää pianon merkin ja sarjanumeron. Pianon sarjanumero voi olla useammassa eri kohdassa. Sarjanumero löytyy yleensä nostamalla päälikansi auki, yleisiä paikkoja ovat viritystappien läheisyydessä, rautaan tai puuhun maalattuna. Hellas-pianoissa sarjanumero on yleensä pianon vasaroissa, alempana oikeassa laidassa. Joskus numero on maalattu kaikupohjaan ja vaatii pianon kansien purkamista. Merkki löytyy luonnollisesti kosketinkannesta.

Olen itse kerännyt taulukon Fazer ja Hellas -pianojen sarjanumeroista klikkaa tästä. Muiden merkkien kohdalla minulla on pianojen sarjanumerokirja, josta pianon ikää voi koittaa selvittää. Vaikka kirjassa on satoja eri pianomerkkejä, kaikista merkeistä ei ole kuitenkaan tietoja saatavilla.

Joskus pianon valmistusvuotta ei löydy netistäkään. Pianon ikää on mahdollista selvittää myös ottamalla yhteyttä pianonvirittäjään. Pianonvirittäjällä on yleensä kirja, joka sisältää valmistusvuodet sarjanumeroon perustuen. Joistain pianomerkeistä ei kuitenkaan löydy mitään tietoja. Pianoverstas on voinut olla pieni ja esimerkiksi sotien aikana on voinut tuhoutua sekä verstas että tiedot rakennetuista pianoista. Jokaisesta pianosta voi kuitenkin tutkia, jos vuosiluku löytyisi koneistosta, koskettimista tai rungosta.